مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

سفیران سلامت | ضرورت دوسویه‌سازی شاهراه «گردشگری سلامت» میان مشهد و کشور‌های هدف

  • کد خبر: ۹۷۵۱۱
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰
سفیران سلامت | ضرورت دوسویه‌سازی شاهراه «گردشگری سلامت» میان مشهد و کشور‌های هدف
عبدالرضا زرگری - پژوهشگر مطالعات روابط خارجی

جهان‌شهر معنوی مشهدالرضا (ع) به برکت وجود مضجع منور رضوی، نه‌فقط بزرگ‌ترین کلان‌شهر مذهبی جهان (از نظر وسعت) است، بلکه قطب دوم گردشگری سلامت به شمار می‌آید و در یک کلام، دیار «برترین‌های افتخارآمیز»، «ظرفیت‌های منحصربه‌فرد» و شهر «مزیت‌ها و تفاوت‌ها» است.

برخورداری خطه خورشید هشتم از جاذبه‌های زیارتی، گردشگری و همچنین مراکز درمانی مجهز موجب شده است تا گردشگران سلامت از ۸۶ ملیت به‌خصوص از عراق، افغانستان، بحرین، ترکمنستان، کویت، پاکستان، عربستان، عمان، تاجیکستان، قطر و جمهوری آذربایجان به مشهد برای زیارت و درمان سفر کنند.

خوشا به سعادت پزشکان و کادر درمان و مفاخر صنعت گردشگری سلامت این شهر که فقط «زینت‌المجالس» دارالشفای شهر برکت و کرامت رضوی نشدند، بلکه در نقش «طبیب دوار» و «سفیران سلامت» در دیگر بلاد اسلامی هم ایفای وظیفه می‌کنند.

به بیانی دیگر، چه بسیار طبیبان حاذقی که در جاده یک‌طرفه، اما پرسنگلاخ بیمار، دلال و کلینیک و بیمارستان منتظر نماندند تا این بیماران غیرایرانی باشند که به مراکز درمانی شهر مراجعه کنند، بلکه به معکوس‌سازی این روند هم اندیشیده‌اند.

چه می‌شود مسئولان به موازات ارتقا و توسعه کمی و کیفی زیرساخت‌های مراکز درمانی فعال برای درآمدزایی از حوزه سلامت به فکر راه‌اندازی و استقرار ده‌ها و بلکه صد‌ها شعبه ثابت و کاروان سیار درمانی در قالب عناوینی مانند «موکب جهادگران سلامت رضوی» به فراخور نیاز بیماران در کشور‌های جامعه هدف به‌ویژه کشور‌های همسایه و «جهان اسلام» باشند؟
خوشبختانه تجربه گران‌سنگی چندین‌سال در جریان حماسه راهپیمایی میلیونی اربعین حسینی به همت «آستان قدس رضوی» و «بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی» از مرز‌های شرقی کشور تا نجف و کربلا محقق شد.

چه می‌شود تشکلی هم‌افزا و بومی در مقیاس استانی با مشارکت فعالانه همه نهاد‌های متولی بالادستی و دخیل مانند استانداری خراسان‌رضوی، آستان قدس رضوی، دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی فعال در بخش‌های دولتی و کلینیک‌های خصوصی دارای مجوز تشکیل شود و شماری از طبیبان حاذق و کادر درمان مجرب این دیار، مشابه ایده «پزشکان بدون مرز» یا «مرکز پزشکی حج و عتبات عالیات» به‌صورت هدفمند و دوره‌ای زیر بیرق سبز دارالشفای متبرک رضوی به درمان بیماران در گستره جهان اسلام بپردازند؟

اقدام انسان‌دوستانه‌ای که حتی به‌صورت انفرادی بار‌ها توسط پزشکان متعهد و متخصصی مانند دکتر سیدناصر عمادی در کشور‌های آفریقایی و آسیایی از کنیا، غنا، زیمبابوه، تانزانیا، سومالی و نیجریه و بروندی گرفته تا اقلیم کردستان عراق و سوریه و... به‌خوبی و با موفقیت تجربه شده است، به‌گونه‌ای که رئیس‌جمهور برخی از این کشور‌ها را به تحسین وا داشته و اتفاقا بهانه تأسیس سفارتخانه بروندی در تهران نیز شده است.

بدیهی است حضور دوره‌ای و نوبتی این طبیبان همراه کادر درمان در مراکز درمانی ثابت و سیار در کشور‌های جامعه هدف، علاوه بر غربالگری مقدماتی و انجام درمان‌های اولیه و درنهایت ارزآوری در خور توجه، سبب خواهد شد بیماران نیازمند به مراقبت‌های بستری یا عمل‌های جراحی خاص و... شناسایی و سپس وفق سازوکار‌های حمایتی از قبل پیش‌بینی‌شده، مقدمات اعزام هدفمند آنان به مراکز درمانی و فعال در مشهد فراهم شود.

سخن پایانی اینکه در مکاتب اقتصادی غربی و شرقی، «تحصیل سود» حرف اول و آخر را می‌زند، اما در «مکاتب نبوی، علوی و رضوی» این جلب «رضایت خلق خدا» ست که اگر حاصل شود، تمهید رضایت خالق رحمان و رحیم هم در پی اوست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->