تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر
سرخط خبرها

سفیران سلامت | ضرورت دوسویه‌سازی شاهراه «گردشگری سلامت» میان مشهد و کشور‌های هدف

  • کد خبر: ۹۷۵۱۱
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰
سفیران سلامت | ضرورت دوسویه‌سازی شاهراه «گردشگری سلامت» میان مشهد و کشور‌های هدف
عبدالرضا زرگری - پژوهشگر مطالعات روابط خارجی

جهان‌شهر معنوی مشهدالرضا (ع) به برکت وجود مضجع منور رضوی، نه‌فقط بزرگ‌ترین کلان‌شهر مذهبی جهان (از نظر وسعت) است، بلکه قطب دوم گردشگری سلامت به شمار می‌آید و در یک کلام، دیار «برترین‌های افتخارآمیز»، «ظرفیت‌های منحصربه‌فرد» و شهر «مزیت‌ها و تفاوت‌ها» است.

برخورداری خطه خورشید هشتم از جاذبه‌های زیارتی، گردشگری و همچنین مراکز درمانی مجهز موجب شده است تا گردشگران سلامت از ۸۶ ملیت به‌خصوص از عراق، افغانستان، بحرین، ترکمنستان، کویت، پاکستان، عربستان، عمان، تاجیکستان، قطر و جمهوری آذربایجان به مشهد برای زیارت و درمان سفر کنند.

خوشا به سعادت پزشکان و کادر درمان و مفاخر صنعت گردشگری سلامت این شهر که فقط «زینت‌المجالس» دارالشفای شهر برکت و کرامت رضوی نشدند، بلکه در نقش «طبیب دوار» و «سفیران سلامت» در دیگر بلاد اسلامی هم ایفای وظیفه می‌کنند.

به بیانی دیگر، چه بسیار طبیبان حاذقی که در جاده یک‌طرفه، اما پرسنگلاخ بیمار، دلال و کلینیک و بیمارستان منتظر نماندند تا این بیماران غیرایرانی باشند که به مراکز درمانی شهر مراجعه کنند، بلکه به معکوس‌سازی این روند هم اندیشیده‌اند.

چه می‌شود مسئولان به موازات ارتقا و توسعه کمی و کیفی زیرساخت‌های مراکز درمانی فعال برای درآمدزایی از حوزه سلامت به فکر راه‌اندازی و استقرار ده‌ها و بلکه صد‌ها شعبه ثابت و کاروان سیار درمانی در قالب عناوینی مانند «موکب جهادگران سلامت رضوی» به فراخور نیاز بیماران در کشور‌های جامعه هدف به‌ویژه کشور‌های همسایه و «جهان اسلام» باشند؟
خوشبختانه تجربه گران‌سنگی چندین‌سال در جریان حماسه راهپیمایی میلیونی اربعین حسینی به همت «آستان قدس رضوی» و «بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی» از مرز‌های شرقی کشور تا نجف و کربلا محقق شد.

چه می‌شود تشکلی هم‌افزا و بومی در مقیاس استانی با مشارکت فعالانه همه نهاد‌های متولی بالادستی و دخیل مانند استانداری خراسان‌رضوی، آستان قدس رضوی، دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی فعال در بخش‌های دولتی و کلینیک‌های خصوصی دارای مجوز تشکیل شود و شماری از طبیبان حاذق و کادر درمان مجرب این دیار، مشابه ایده «پزشکان بدون مرز» یا «مرکز پزشکی حج و عتبات عالیات» به‌صورت هدفمند و دوره‌ای زیر بیرق سبز دارالشفای متبرک رضوی به درمان بیماران در گستره جهان اسلام بپردازند؟

اقدام انسان‌دوستانه‌ای که حتی به‌صورت انفرادی بار‌ها توسط پزشکان متعهد و متخصصی مانند دکتر سیدناصر عمادی در کشور‌های آفریقایی و آسیایی از کنیا، غنا، زیمبابوه، تانزانیا، سومالی و نیجریه و بروندی گرفته تا اقلیم کردستان عراق و سوریه و... به‌خوبی و با موفقیت تجربه شده است، به‌گونه‌ای که رئیس‌جمهور برخی از این کشور‌ها را به تحسین وا داشته و اتفاقا بهانه تأسیس سفارتخانه بروندی در تهران نیز شده است.

بدیهی است حضور دوره‌ای و نوبتی این طبیبان همراه کادر درمان در مراکز درمانی ثابت و سیار در کشور‌های جامعه هدف، علاوه بر غربالگری مقدماتی و انجام درمان‌های اولیه و درنهایت ارزآوری در خور توجه، سبب خواهد شد بیماران نیازمند به مراقبت‌های بستری یا عمل‌های جراحی خاص و... شناسایی و سپس وفق سازوکار‌های حمایتی از قبل پیش‌بینی‌شده، مقدمات اعزام هدفمند آنان به مراکز درمانی و فعال در مشهد فراهم شود.

سخن پایانی اینکه در مکاتب اقتصادی غربی و شرقی، «تحصیل سود» حرف اول و آخر را می‌زند، اما در «مکاتب نبوی، علوی و رضوی» این جلب «رضایت خلق خدا» ست که اگر حاصل شود، تمهید رضایت خالق رحمان و رحیم هم در پی اوست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->